Gebakken zalm met een duo van Italiaanse puree
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 35 min
| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Atlantische zalmfilets
- 500 g pastinaak
- 1 broccoli
- 1 bosje waterkers
- 1 sjalot
- 70 g Pecorino (Italiaanse kaas, blok)
- 2 dl melk
- 2 el. boter
- 2 el. pijnboompitten
- Instant sausbinder
- 2 el. olijfolie
- 2 dl visfond (bokaal)
- 1 klp. tijm (gedroogd)
- nootmuskaat
- 1 mespunt zeezout (molen)
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding
- snipper de sjalot fijn.
- Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.
- Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes.
- Roost er de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Rasp de Pecorino.
Bereiding
- Kook de sjalot en de broccoli 10 min. gaar in licht gezouten water.
- Giet af en mix fijn.
- Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de olijfolie en de pijnboompitten onder.
- Breng de melk aan de kook in een steelpannet je en kook de pastinaakblokjes samen met de tijm 20 min.
- Mix fijn tot een gladde puree en meng er de geraspte Pecorino onder.
- Kruid met peper en een beetje zout.
- Smelt de boter in een pan en bak de zalmfilets 3 min. aan elke kant (de binnenkant mag nog licht glazig zijn).
- Kruid met peper.
- Haal de visfilets uit de pan en hou warm.
- Blus de pan met de visfond.
- Schraap de braadresten los en bind de saus met instant sausbinder.
Afwerkring
- Verdeel de 2 soorten puree naast elkaar over de borden.
- Leg er een zalmfilet schuin op en giet er wat saus over.
- Bestrooi met zeezout en versier met blaadjes waterkers.
- Tip: u kan ook diepgevroren zalmfilets gebruiken.
- Laat ze eerst oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Bak ze 10 à 15 min.
Drankadvies
Wijn: | Nobilo ‘Regional Collection’ Sauvignon Blanc Marlborough – Nieuw-Zeeland |
Bier: | Tempelier Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 654 Kcal | Eiwitten: 47,7 gr | Vetten: 41,5 gr | Koolhydraten: 22,4 gr |