Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Scampi’s met botersaus … | mijn receptenbundel

Scampi’s met botersaus en couscous met peterseliewortel

Omschrijving

| Voorgerecht, warm | 4 pers 

| 30 min en 3 u marineren

| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 20 rauwe, gepelde zeewatergarnalen ‘scampi’ (diepvries)
  • 1 peterseliewortel
  • 0.5 platte peterselie
  • 0.33 plantje bieslook (vers)
  • 3 sjalotten
  • 1 el. koude boter
  • 100 g tarwegriesmeel (couscous)
  • 2 dl droge witte wijn
  • 7 el. olijfolie
  • 4 dl visfond
  • 1 klp. sambal oelek
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (ontdooien + 15 min en 3 u marineren)
  1. Snipper de sjalotten en de platte peterselie fijn.
  2. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien, dep droog en meng met 4 el. olijfolie, de sambal oelek en de helft van de fijngesnipperde sjalot.
  3. Laat 3 u. marineren in de koelkast.
  4. Schil de peterseliewortel en snij in blokjes van ½ cm.
Bereiding zelf (15 min)
  1. Doe de rest van de sjalotten samen met de witte wijn in een steelpannetje en laat volledig inkoken (laat niet bruin kleuren).
  2. Voeg 2 dl visfond toe en laat even koken.
  3. Mix tot een gladde saus en hou warm
  4. Verwarm 2 dl visfond en giet over de couscous.
  5. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 3 el. olijfolie onder.
  6. Kruid met peper en zout en roer er de blokjes peterseliewortel en de platte peterselie onder.
  7. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. 
  8. Klop ondertussen de koude boter in klontjes onder de warme sjalottensaus tot ze mooi bindt en glanst.
  9. Afwerking: leg 5 scampi’s naast elkaar op elk bord.
  10. Maak met 2 eetlepels ovalen van de couscous en leg 2 ovalen op elk bord (1 aan elke kant van de scampi’s).
  11. Lepel de saus over de scampi’s en versier met een takje bieslook.
Drankadvies
Wijn: Terre di Chieti I.G.T. Pecorino ‘Vellodoro’, Umani Ronchi, Abruzzo – Italië
Bier: Postel Dubbel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 402 Kcal Eiwitten: 17.1 gr Vetten: 23.1 gr Koolhydraten: 23 gr

Categorieën