Staartvis met forelmousse en erwtenpuree met salie
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| 35 min
| 2014.12.17 Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 125 gerookte forelfilets
- 2 staartvisfilets (diepvries)
- 400 g erwten (diepvries)
- 0.33 plantje bieslook
- 2 blaadjes salie (vers)
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 dl room
- 2 el. boter
- 4 klp. rode lompviseieren
- 2 dl visbouillon (0.50 blokje opgelost in 2 dl heet water)
- peper en zout
Bereiding
- Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en verdeel ze daarna in 4 gelijke stukken.
- Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.
- Snipper het bieslook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de stukken staartvis naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er 2 el. boter over in klontjes.
- Kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Breng ondertussen de visbouillon aan de kook, samen met het knoflook en de sjalotten.
- Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 5 min. onafgedekt koken.
- Breng op smaak met de salie, peper en zout. Mix tot een homogene puree.
- Mix de gerookte forel met de room en kruid licht met peper.
- Voeg het fijngesnipperd bieslook toe.
- Afwerking: versier de borden met de erwtenpuree en leg er een stuk staartvis op.
- Verdeel er 1 el. forelmousse en 1 klp. lompviseieren over.
Drankadvies
Wijn: |
Casa Mayor Chardonnay Old Vines, Colchagua Valley – Chili |
Bier: | Hopus, Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 302 Kcal | Eiwitten: 28.7 gr | Vetten: 15.6 gr | Koolhydraten: 11.7 gr |