Rode bietendip (tapenade)
Omschrijving
| dipsaus o.a. voor bij de apertiefhapjes
| ongeveer 5 a 10 min
| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 2 gestoomde rode bieten
- 125 g zure room
- 1 el. limoensap
- 1 klp. komijn
- 1 klp. koriander
- 1 el bosbessen jam
- 2 dl groentebouillon
- 5 fijngesneden gedroogde vijgen
Bereiding
- Verhit 1 el olijfolie in een kookpan en bak 1 fijngesnipperde sjalot glazig
- Snij een gestoomde rode biet grof en voeg de sjalot toe.
- Meng er het limoensap, de bosbessen jam, komijn en koriander onder
- Roer er de losgeklopte zure room onder
- Overgiet met 2 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water) en laat 2 min inkoken.
- Mix tot een gladde dipsaus
- Roer er de fijn gesneden gedroogde vijgen aan toe