Kabeljauw in de oven met pittig witlofslaatje
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| kleine 60 min
| 2014.11.05 – Colruyt inspiratiefolder. Samen tafelen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kabeljauwhaasjes
- 3 stronken witloof
- 150 g half gedroogde kerstomaten
- 80 g rucola
- 600 g krielaardappelen
- 20 fijne augurken (bokaal)
- 1 el. mayonaise
- 1 klp. dijonmosterd
- 5 el. olijfolie
- 1 el. Rode wijnazijn
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Schil de krielaardappelen en snij in 2.
- Halveer de half gedroogde tomaten en hak de augurken grof.
- Verwijder de harde kern van het witloof en snij heel fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en besprenkel met 1 el. olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout, en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Bestrijk ondertussen een andere ovenschaal met 1 el. olijfolie en leg er de kabeljauwhaasjes in.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Leg er de halve tomaten op. Zet de laatste 25 min. mee in de oven.
- Maak de dressing: meng de mosterd, de mayonaise, de rode wijnazijn en 3 el. olijfolie.
- Meng het witloof met de rucola en de grof gehakte augurken, en giet er de dressing over.
- Afwerking: serveer de kabeljauwhaasjes met de geroosterde krielaardappelen en het witloofslaatje.
Drankadvies
Wijn: | Bourgogne A.O.P. ‘Les Cailloux’, Chardonnay, Albert Bichot |
Bier: | Ciney Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 545 Kcal | Eiwitten: 27,5 gr | Vetten: 34,9 gr | Koolhydraten: 29,8 gr |