Hartige kaaskoekjes met zalmsnippers
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ kaas/ vis/ 20 koekjes
| 35 min
| 2014.11.05 – Colruyt inspiratiefolder. Samen tafelen.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 75 g zalmsnippers
- 100 g koude boter
- 75 g geraspte kaasmix
- 1 ei
- 150 g bloem
- 0.5 kfl. bakpoeder
- 0.5 kfl. tijm (gedroogd)
- zwarte peper (molen)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de koude boter in kleine blokjes, wrijf ze met uw vingers onder de bloem en het bakpoeder, en kneed tot een grof deeg.
- Klop het ei los en voeg het samen met 2/3 van de kaasmix, de tijm en de zalmsnippers toe aan het deeg.
- Kruid met zwarte peper.
- Leg 20 kleine deeghoopjes (Ø 2 cm) op een bakplaat met bakpapier en druk lichtjes aan.
- Verdeel de rest van kaasmix over de hoopjes deeg.
- Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Tip: serveer de kaaskoekjes als ze nog lauw zijn.
Drankadvies
Wijn: |
Les Lauzes Chardonnay, I.G.P. Pays d’Oc |
Bier: | Affligem Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 85 Kcal | Eiwitten: 2.8 gr | Vetten: 5.8 gr | Koolhydraten: 5.4 gr |