Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Toscaans gebraad … | mijn receptenbundel

Toscaans gebraad met couscous en gegrilde aubergine

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| ± 25 min

| 2015.05.06 – Okay reclamefolder, De zon op je bord

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 sneden Toscaans gebraad
  • 1 aubergine
  • 100 gr rucola
  • 100 gr feta
  • 250 gr couscous
  • 5 dl kippenbouillon
  • 6 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zou

Bereiding

  1. Snij de aubergine in schijven van 1 cm dik en bestrooi met zout.
  2. Laat 30 min trekken. Dep daarna goed droog met keukenpapier
  3. Meng intussen 4 el olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout
  4. Giet de hete kippenbouillon over de couscous en dek af met een schone theedoek
  5. Laat 7 a 8 min zwellen en maak los met een vork
  6. Bestrijk de auberginesschijven met 2 el olijfolie
  7. Verhit een grillpan en bak de aubergineschijven in 2 a 3 min aan elke kant.
  8. Kruid met peper en zout en haal uit de pan
  9. Bak de in plakken gesneden Toscaans gebraad ± 3 min aan elke kant in dezelfde grillpan.
  10. Snij het vlees in brede repen
  11. Verkruimel de feta over de gebakken aubergineschijven
Drankadvies
Wijn: Chainati Classico, D.O.C.G. Nozzoleto 2012
Bier:

Categorieën