Gepaneerde roodbaars met gestoofde paprika

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 35 min

| 2015.05.06 – Okay reclame folder, Snel, goedkoop en makkelijk

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 roodbaarshaasjes
  • 3 paprika’s (3 kleuren)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el geraspte Parmezaan
  • 190 gr tomaten tapenade
  • 2 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm
  3. Meng de geraspte Parmezaan met de bloem en kruid met peper.
  4. Wentel er de roodbaarshaasje in en schud er de overtollige bloem af.
  5. Verhit 2 el olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesnipperde ui en knoflook glazig
  6. Voeg de paprikablokjes toe en stoof ongeveer 10 in op zacht vuur.
  7. Roer er daarna de tomaten tapenade onder en kruid met peper en zout
  8. Verhit intussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de gepaneerde roodbaarshaasjes ±  3 min goudbruin aan elke kant
  9. Serveer met tagliatelle
Drankadvies
Wijn:

Vedicchio del Castelli di Jesi, D.O.C. Calsico 2014 (Moncaro Marche, Italië)

Bier:

Categorieën