Stoofvlees met krieken en abdijbier
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ruim 2 uur
| 2014.11.05 – Coruyt inspiratiefolder
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg runderstoofvlees
- 3 uien
- 3 el. boter
- 350 g bereide krieken zonder pit (bokaal)
- 150 g kriekenconfituur
- 1.5 el. mosterd
- 1 flesje Postel Dubbel
- 1.5 el. gedroogd kruidentuiltje
- peper en zout
Bereiding
Liefst de dag voordien voorbereiden (25 min. + 1 u. 40 min. sudderen)
-
- Snij de uien in halvemaantjes.
- Giet de krieken uit de bokaal en bewaar het sap.
- Smelt 2 el. boter in een grote kookpan en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur.
- Schep regelmatig om. Haal de uien uit de kookpan.
- Smelt opnieuw 1 el. boter in dezelfde pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. doe er de gebakken uien opnieuw bij.
- Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe.
- Giet er het bier langzaam langs de rand van de kookpan bij en schep om.
- Laat afgedekt 1 u. sudderen op een zacht vuur.
- Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.
- Voeg de krieken en de kriekenconfituur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen.
- Schep voorzichtig om, zet koel weg.
- Op het moment van opdienen, verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur.
- Kruid indien nodig bij met peper en zout.
- Afwerking: serveer met frietjes en een gemengde salade.
Drankadvies
Wijn: |
Chusclan – Bastion du Colombier, A.O.P. Côtes du Rhône Villages |
Bier: | Leffe Kerstbier, abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 62 Kcal | Eiwitten: 59,3 gr | Vetten: 15 gr | Koolhydraten: 254,2 gr |