Stoofvlees met krieken en abdijbier
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ 4 pers 
 | ruim 2 uur
 | 2014.11.05 – Coruyt inspiratiefolder
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 1 kg runderstoofvlees
 - 3 uien
 - 3 el. boter
 - 350 g bereide krieken zonder pit (bokaal)
 - 150 g kriekenconfituur
 - 1.5 el. mosterd
 - 1 flesje Postel Dubbel
 - 1.5 el. gedroogd kruidentuiltje
 - peper en zout
 
Bereiding
Liefst de dag voordien voorbereiden (25 min. + 1 u. 40 min. sudderen)
- 
- Snij de uien in halvemaantjes.
 - Giet de krieken uit de bokaal en bewaar het sap.
 - Smelt 2 el. boter in een grote kookpan en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur.
 - Schep regelmatig om. Haal de uien uit de kookpan.
 - Smelt opnieuw 1 el. boter in dezelfde pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. doe er de gebakken uien opnieuw bij.
 - Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe.
 - Giet er het bier langzaam langs de rand van de kookpan bij en schep om.
 - Laat afgedekt 1 u. sudderen op een zacht vuur.
 - Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.
 - Voeg de krieken en de kriekenconfituur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen.
 - Schep voorzichtig om, zet koel weg.
 - Op het moment van opdienen, verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur.
 - Kruid indien nodig bij met peper en zout.
 - Afwerking: serveer met frietjes en een gemengde salade.
 
 
Drankadvies
| Wijn: | 
 Chusclan – Bastion du Colombier, A.O.P. Côtes du Rhône Villages  | 
| Bier: | Leffe Kerstbier, abdijbier | 
Voedingswaarde
| Energie: 62 Kcal | Eiwitten: 59,3 gr | Vetten: 15 gr | Koolhydraten: 254,2 gr |