Biscuit met slagroom en vers fruit
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 a 10 porties
| 10 min voorbereiding + 25 min bereiden + 35 min in de oven
| 2014.10.22 – Colruyt inspiratiefolder. Ontspannen genieten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 klp. boter
- 200 g suiker
- 80 g bloem
- 1 el. bloem
- 80 g maïzena
- 1 el. bakpoeder
- Voor de afwerking:
- 2 kiwi’s
- 1 sinaasappel
- 0.25 ananas
- 5 dl room (min. 30 % V.G.)
- 50 g pure chocolade
- 2 el. bloemsuiker
- 4 el. gele vruchtenconfituur
- 80 g amandelschilfers
Bereiding
25 min. + 35 min. in de oven + afkoelen
- Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten, samen met de suiker, stijf en glanzend.
- Roer de eidooiers los met een vork en meng er wat stijfgeklopt eiwit onder.
- Roer de eidooiermengeling voorzichtig onder de rest van het stijfgeklopte eiwit.
- Meng 80 g bloem met de Maïzena en het bakpoeder.
- Zeef de bloemmengeling boven de eieren en roer tot een homogeen beslag.
- Beboter een springvorm (24 cm) en bestrooi met 1 el. bloem.
- Giet er het beslag in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
- Laat de biscuit afkoelen.
- Klop intussen de room stijf, samen met de bloemsuiker.
- Verwijder de schil en de harde kern van de ananas, en snij in fijne schijfjes (met behulp van een ananassnijder).
- Schil de kiwi’s en snij in fijne schijven.
- Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliezen met een scherp mesje.
- Snij in partjes.
- Maak schilfers van de chocolade met een dunschiller.
- Afwerking: (20 min.) Snij de biscuit horizontaal in 2 gelijke schijven.
- Bestrijk het onderste deel met de confituur en strooi er de chocoladeschilfers over.
- Leg er plakjes fruit tussen en bedek met een dun laagje slagroom.
- Leg de bovenste helft van de biscuit er opnieuw op.
- Bestrijk de biscuit volledig met slagroom.
- Versier met nog wat plakjes fruit en de geroosterde amandelschilfers.
Drankadvies
Wijn: | Gewurztraminer ‘Réserve’, A.O.P. Alsace, Caves de Bennwihr |
Anders: | Heerlijk kopje koffie of thee |
Voedingswaarde
Energie: 616 Kcal | Eiwitten: 8,7 gr | Vetten: 34,9 gr | Koolhydraten: 65,9 gr |