Sabayon met Kriekbier & vanille-ijs
Omschrijving
 | Dessert/ 4 pers
 | Dessert/ 4 pers 
 |  15 min
 |  15 min
 | 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
 | 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 4 bolletjes vanilleroomijs
- 8 eidooiers
- 2 el. amandelschilfers
- 340 g ontpitte noordkrieken (bokaal)
- 150 g suiker
- 25 cl kriekbier
Bereiding
- Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.
- Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.
- Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water).
- Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).
- Afwerking: verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover.
- Versier met de geroosterde amandelschilfers.
Drankadvies
| Wijn: | Tarapaca Rosé, Central Valley – Chili | 
| Bier: | Lindemans Kriek, Fruitbier | 
Voedingswaarde
| Energie: 462 Kcal | Eiwitten: 9,3 gr | Vetten: 16,7 gr | Koolhydraten: 62,4 gr | 
 
					