Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Parmentierschotel … | mijn receptenbundel

Parmentierschotel met gehakt en fijne groentjes

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ 4 pers  

| 45 min

| 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 700 g gehakt van rund en varken
  • 800 g broccolimix
  • 1 ui
  • 50 g geraspte kaas
  • 1.5 dl melk
  • 3 el. boter
  • 2 el. bloem
  • 1 el. paneermeel
  • 2 dl Grimbergen Winter
  • 1 dl runderbouillon (¼ blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • 1 el. olijfolie
  • Voor de aardappelpuree:
  • 800 g aardappelen
  • 1.5 dl melk
  • 1 el. boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Snipper de ui fijn. 
  3. Kook de broccolimix beetgaar. 
  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.
  5. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak gaar.
  6. Giet er het bier en de bouillon bij en laat even koken op een hoog vuur.
  7. Voeg de broccolimix toe, kruid met peper en laat nog 5 min. sudderen.
  8. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water.
  9. Giet af en pureer. Meng er 1,5 dl melk en 1 el. boter onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  10. Laat het groente-gehaktmengsel uitlekken in een vergiet. Schep in een ovenschaal.
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  12. Smelt 2 el. boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder.
  13. Laat even drogen op het vuur.
  14. Voeg al roerend en beetje bij beetje 1,5 dl melk toe tot u een gladde saus hebt.
  15. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  16. Giet de saus over het groentegehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.
  17. Verdeel er de puree over en bestrooi met het paneermeel.
  18. Verdeel er 1 el. boter in klontjes over.
  19. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  20. Tip: u kan dit gerecht de dag voordien klaarmaken en in de koelkast zetten.
  21. Zet de schotel dan op het moment zelf 20 min. langer in de oven.
Drankadvies
Wijn:

Château du Bois de la Garde, A.O.P. Côtes du Rhône

Bier: Grimbergen Goud, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 812 Kcal Eiwitten: 48,2 gr Vetten: 44,1 gr Koolhydraten: 46,6 gr

Categorieën