Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Varkensgebraad Westmalle | mijn receptenbundel

Varkensgebraad in marinade van Westmalle

TRAPPIST, authentiek bier. Bier gebrouwen binnen de muren van een klooster. Van de 10 trappisten abdijen zijn er 6 daarvan gelegen in België

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 12 u marineren + 65 min

| 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg gebraad van koteletten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 el. boter
  • 1 klp. mosterd
  • 1 el. Luikse siroop
  • Instant sausbinder
  • 33 cl Westmalle Tripel
  • 1 el. balsamicoazijn
  • 1 klp. tijm (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Snipper het knoflook fijn en snij de uien grof.
  2. Meng het bier, de balsamicoazijn, de Luikse siroop, de mosterd, het knoflook, de ui en de tijm in een kom.
  3. Leg het gebraad in een ruime ovenschaal en overgiet met de marinade.
  4. Dek af met vershoudfolie en laat 12 u. marineren in de koelkast.
  5. Draai het gebraad regelmatig om en bedruip met de marinade. 
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Haal het gebraad uit de marinade en dep het goed droog.
  8. Smelt de boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
  9. Kruid met zwarte peper en zout.
  10. Leg het gebraad in een ovenschaal en giet er de helft van de marinade bij.
  11. Zet het gebraad ± 50 min. in de oven.
  12. Dek de laatste 15 min. af met aluminiumfolie.
  13. Haal uit de ovenschaal en hou warm.
  14. Giet een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel.
  15. Giet in een steelpannetje en breng aan de kook.
  16. Bind het sausje met instant sausbinder, meng goed en laat even koken.
  17. Afwerking: snij het gebraad in sneetjes, verdeel over de borden en overgiet met een beetje saus.
  18. Lekker met kroketten en gestoofde prinsessenboontjes met stukjes tomaat.
  19. Tip: om tijd te besparen, kan u een marinadespuit gebruiken.
  20. Daarmee spuit u de marinade tot in de kern van het product. Het vlees is meteen klaar voor gebruik.
Drankadvies
Wijn:

Domaine du Château d’Eau Pinot Noir, I.G.P. Pays d’Oc, Biowijn

Bier: Westmalle Tripel, Trappistenbier
Voedingswaarde
Energie: 373 Kcal Eiwitten: 57 gr Vetten: 9,8 gr Koolhydraten: 8,9 gr

Categorieën