Marokkaans gekruide kippenbout en fis kikkererwtenslaatje
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 75 min
| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 2 aubergines
- 2 paprika’s
- lente-uitjes
- 1 citroen (alleen het sap)
- 1 plantje koriander
- 2 el. amandelnoten
- 340 g kikkererwten (bokaal)
- 1 el. vloeibare honing
- 2 el. olijfolie
- 1 el. ras el hanout
- 1 el. komijnzaadjes
- 1 klp. kaneel
- 0.5 klp. cayennepeper
- zwarte peper
- zout
Bereiding
- Snij de aubergines in stukken van 2 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken van dezelfde grootte als de
aubergines. - Meng alle droge kruiden en wrijf er de kippenbouten goed mee in.
- Hak de munt- en korianderblaadjes en de amandelnoten grof.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de kippenbouten in een ovenschaal en besprenkel met de honing.
- Leg er de stukken aubergine en paprika bij en overgiet ze met de olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Meng ondertussen de uitgelekte kikkererwten met de munt en koriander, de lente-uitjes en het citroensap.
- Meng goed en kruid met zwarte peper en zo
- Afwerking: bestrooi de kippenbouten met de grof gehakte amandelnoten en serveer met de groenten en de kikkererwtensalade.
Drankadvies
Wijn: | Cono Sur Carmenère, Reserva Especial, Central Valley – Chili |
Bier: | Hopus, Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 2443 Kcal | Eiwitten: 39,2 gr | Vetten: 21,6 gr | Koolhydraten: 20,3 gr |