Curry met koriander, steakreepjes en Chinese kool
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 35 min
| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g minuutsteak (beenhouwerij)
- 0.5 Chinese kool
- 100 g sojascheuten
- 0.5 limoen (alleen het sap)
- 2 groene pepertjes
- 3 cm gember (vers)
- 2 plantjes koriander
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 250 g Thaise rijst
- 5 dl kokosmelk
- 2 el. rijstolie
- zwarte peper
- zout
Bereiding
- Snij de steaks in dunne reepjes.
- Snipper de Chinese kool fijn.
- Verwijder de pitjes uit de groene pepertjes.
- Hou enkele takjes koriander apart voor de afwerking.
- Mix de rest van de blaadjes en de steeltjes koriander, samen met de gember, de sjalot, het knoflook, de groene
pepertjes en het limoensap tot een gladde pasta. - Verhit de rijstolie in een pan of wok en bak de reepjes steak 1 à 2 min. gaar.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Voeg de korianderpasta toe en roerbak even.
- Voeg ook de fijngesnipperde Chinese kool toe, samen met de kokosmelk en laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
- Voeg 2 min. voor het einde van de gaar tijd de sojascheuten toe.
- Kook ondertussen de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Voeg het vlees opnieuw toe aan de curry en laat nog even warm worden.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Afwerking: serveer de curry met de rijst en werk af met wat korianderblaadjes.
Drankadvies
Wijn: |
Waratah, Shiraz-Cabernet Sauvignon, Australië |
Bier: | Floreffe Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 649 Kcal | Eiwitten: 37,8 gr | Vetten: 31,1 gr | Koolhydraten: 55,1 gr |