Quiche met Kip/kerrie, prei, paprika, champignons, ananas, mozarella
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 a 6 pers
| ± 35 min basis taartbodem + 40 min afbakken met de vulling
| Eigen creatie, uit eigen keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 portie quichedeeg (basisrecept 2)
- 1 flinke kipfilet
- 4 schijven ananas
- 1 kleine ui
- 1 prei
- 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
- ½ bakje champignons
- 1 zakje minni mozzarella
- 3 eieren
- 125 ml Turkse yoghurt
- 125 ml crème fraîche
- handje paneermeel
- zout, kerriepoeder
Bereiding
- Snij de kipfilet in blokjes en bak deze even aan in een koekenpan, kruid met kippenkruiden, citroentijm (of ananassalie).
- Snij ondertussen de prei en de paprika’s en de champignons fijn en voeg deze toe aan de kip.
- Snij de ananasschijven in stukjes (gooi de siroop nog niet weg!) en de mozzarella in plakjes.
- Als de groenten wat geslonken zijn voeg je de ananas toe en vervolgens twee theelepels kerrie (en event wat zout).
- Zet het vuur laag en laat dit vijf minuutjes door sudderen.
- Klop ondertussen de eieren los met de yoghurt en een theelepel kerrie en voeg er een paar scheutjes ananassiroop aan toe tot het mengsel redelijk vloeibaar is.
- Bestrooi de quichebodem met een handje paneermeel.
- Doe de kip/ groentevulling in de vorm en giet hier overheen het yoghurtmengsel.
- Schik de plakjes mozzarella en verdeel ze over de quiche.
- Bak de quiche in de oven op 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar: de bovenkant moet mooi goudbruin zijn.
- Laat de taart minimaal een kwartier afkoelen voor je hem aansnijdt.
bewaren
Deze taart kun je eenmaal afgekoeld prima twee dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Invriezen kan ook: heb je de taart weer nodig, zet hem dan bevroren in een voorverwarmde oven van 180 °C en na een minuut of 10 heb je weer een verse quiche