Varkenshaasje met hapklare groentemix in de oven
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes (diepvries)
- 100 g chorizo
- 1 kg groentemix Forestière (diepvries)
- 1.2 kg aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 1 dl room
- 2 el. boter
- 2 el. olijfolie
- 1 el. kerriepoeder
- nootmuskaat
- p&z
Bereiding (10 + 35 min)
- Laat de varkenshaasjes oppervlakkig ontdooien.
- Snipper het knoflook fijn.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Snij de chorizo in fijne reepjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de aardappelen 25 min. gaar in licht gezouten water.
- Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Meng er de reepjes chorizo en de boter onder.
- Verhit ondertussen 1 el. olijfolie in een braadpan en bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin.
- Kruid met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
- Verhit opnieuw 1 el. olijfolie in de braadpan van het vlees en bak het fijngesnipperde knoflook glazig.
- Voeg de diepgevroren groentemix toe en stoof 5 min.
- Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
- Roer de room onder de groentemix en schep de groenten rond de varkenshaasjes in de ovenschaal.
- Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Afwerking: snij de varkenshaasjes in schuine sneetjes en verdeel samen met de groenten en de puree over de borden.
- Lepel er wat braadvocht uit de ovenschaal over.
Drankadvies
Wijn: | Les Lauriers, A.O.P. Saint-Mont |
Bier: | Keizer Karel Robijn Rood, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 539 Kcal | Eiwitten: 44,4 gr | Vetten: 22,8 gr | Koolhydraten: 36,6 gr |