Gepaneerde vis met venkelroomsaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kabeljauwburgers
- 3 venkelknollen
- 0.25 plantje bieslook (vers)
- 2 sjalotten
- 1 dl lichte room
- 2 dl witte wijn
- 2 dl visbouillon (0.50 blokje opgelost in 2 dl heet water)
- 4 el. olijfolie
- P&z
Bereiding
- Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
- Snij de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kern.
- Snij de rest in kleine blokjes van 2 cm.
- Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en bak de venkelblokjes 10 min.
- Kruid met peper en zout.
- Doe intussen de sjalotten samen met de wijn in een kookpot en breng aan de kook.
- Laat sudderen tot al het vocht is opgenomen.
- Overgiet met de visbouillon en laat voor de helft inkoken.
- Voeg de room toe en kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.
- Roer de saus onder de venkel.
- Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwburgers ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Drankadvies
Wijn: | Mâcon-Villages A.O.P., ‘Grande Réserve’, Cave de Viré |
Bier: | Primus, Pilsbier |
Voedingswaard
Energie: 400 Kcal | Eiwitten: 15,4 gr | Vetten: 25,3 gr | Koolhydraten: 19,6 gr |