Zalm op de plancha met oven geroosterde groenten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ BBQ/ 4 pers
| meer dan 60 min
| 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder; Barbecue, elke keer anders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Atlantische zalmfilets (diepvries)
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 4 tomaten
- 4 schijfjes limoenen
- 50 g Parmezaan
- 3 el. pijnboompitten
- 5 el. panko (Japans paneermeel)
- 4 el. olijfolie
- 2 el. balsamicoazijn
- 2 el. oregano
- 1 el. tijm (gedroogd)
- zwarte peper (molen), zout
Bereiding
1:25 u ontdooitijd + 45 min voorbereiding en 30 min in de oven
- Snij de aubergine, de tomaten en de ongeschilde courgettes in fijne plakjes.
- Bestrooi de aubergineplakjes met zout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet.
- Dep droog, rasp intussen de Parmezaan.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat afwisselend en dakpansgewijs over een ovenschaal.
- Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de pijnboompitten.
- Kruid met 1 el. oregano en besprenkel met 3 el. olijfolie en de balsamicoazijn.
- Bestrooi met de panko en de Parmezaan.
- Zet de ovenschaal ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Bestrijk intussen de zalmfilets met 1 el. olijfolie en kruid met zwarte peper, de tijm en de rest van de oregano.
- Leg er een schijfje limoen op.
Bereiding op de bbq (10 min)
- Bak de zalm ± 10 min. op de plancha (bbq plaat, zie als vb afb) op een matig warme barbecue
- Verdeel de groenten over de borden en leg er telkens 1 zalmfilet voor de helft op.
- Serveer met een stukje brood, pasta of gekookte aardappelen.
Drankadvies
Wijn: | Sancerre A.O.P. ‘Beau Chêne’, Domaine Reverdy |
Bier: | Tongerlo Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 614 Kcal | Eiwitten: 39,6 gr | Vetten: 43,5 gr | Koolhydraten: 16,2 gr |