Zalm op de plancha met oven geroosterde groenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ BBQ/ 4 pers

| meer dan 60  min

| 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder; Barbecue, elke keer anders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmfilets (diepvries)
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 4 tomaten
  • 4 schijfjes limoenen
  • 50 g Parmezaan
  • 3 el. pijnboompitten
  • 5 el. panko (Japans paneermeel)
  • 4 el. olijfolie
  • 2 el. balsamicoazijn
  • 2 el. oregano
  • 1 el. tijm (gedroogd)
  • zwarte peper (molen), zout

Bereiding

1:25 u ontdooitijd + 45 min voorbereiding en 30 min in de oven
  1. Snij de aubergine, de tomaten en de ongeschilde courgettes in fijne plakjes.
  2. Bestrooi de aubergineplakjes met zout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet.
  3. Dep droog, rasp intussen de Parmezaan.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat afwisselend en dakpansgewijs over een ovenschaal.
  6. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de pijnboompitten.
  7. Kruid met 1 el. oregano en besprenkel met 3 el. olijfolie en de balsamicoazijn.
  8. Bestrooi met de panko en de Parmezaan.
  9. Zet de ovenschaal ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  10. Bestrijk intussen de zalmfilets met 1 el. olijfolie en kruid met zwarte peper, de tijm en de rest van de oregano.
  11. Leg er een schijfje limoen op.
Bereiding op de bbq (10 min)
  1. Bak de zalm ± 10 min. op de plancha (bbq plaat, zie als vb afb) op een matig warme barbecue
  2. Verdeel de groenten over de borden en leg er telkens 1 zalmfilet voor de helft op.
  3. Serveer met een stukje brood, pasta of gekookte aardappelen.

Drankadvies
Wijn: Sancerre A.O.P. ‘Beau Chêne’, Domaine Reverdy
Bier: Tongerlo Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 614 Kcal Eiwitten: 39,6 gr Vetten: 43,5 gr Koolhydraten: 16,2 gr

Categorieën