Paprika gevogelte-merguez
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| minder dan 60 min.
| 2017.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; op z’n zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 8 gevogelte-merguez (bv kip)
- 4 paprika’s (naar keuze)
- 1 rood pepertje
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 onbehandelde citroen
- 1 plantje koriander
- 4 takjes verse munt
- 1 teentje knoflook
- 100 g feta (blok)
- 250 g rijst
- 4 el. pijnboompitten
- 4 el. olijfolie
- 1 klp. paprikapoeder
- zwarte peper (molen), zout
Bereiding
voorbereiding (15 min)
- Snij het hoedje van de paprika’s en hol ze uit.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
- Snipper de lente-uitjes en het knoflook fi jn.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Hak de munt- en korianderblaadjes grof.
- Rasp de schil van de citroen en pers 1/2 citroen.
- Verkruimel de feta.
bereiding (20 min + 45 min in de oven)
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de lente-uitjes en het pepertje enkele min.
- Voeg de rijst en 5 dl water toe en kruid met zout.
- Laat nog 12 min. koken tot de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is.
- Meng de rijst met de pijnboompitten, de koriander, de munt, de feta, het paprikapoeder, het citroensap en de zeste.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Vul de paprika’s met de rijstmengeling en leg ze in een ovenschaal.
- Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet hem 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan, 15 min. voor het einde van de baktijd van de paprika’s.
- Bak de merguez mooi goudbruin aan alle kanten.
Drankadvies
Wijn: | Quinta Vista, Lisboa Portugal |
Bier: | Grimbergen Dubbel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 784 Kcal | Eiwitten: 35,2 gr | Vetten: 45,2 gr | Koolhydraten: 56,8 gr |