Kalfsrolletjes met tomatenvulling en gebakken artisjok
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n Zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 8 kalfsescalopes
- 4 artisjokken
- 3 rode paprika’s
- 0.5 citroen
- 1 plantje basilicum
- 270 g half gedroogde, gemarineerde tomaten (+ 1 klp. olie uit de verpakking)
- 100 g Parmezaan
- 2 el. pijnboompitten
- 4 el. olijfolie
- zwarte peper (molen), zout
Bereiding
voorbereiding (35 a 40 min)
- Rasp de Parmezaan.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Mix de half gedroogde tomaten met de geraspte Parmezaan, de geroosterde pijnboompitten en 1 klp. olie uit de verpakking tot een homogeen mengsel.
- Leg 1 el. tomatenvulling op elke kalfsescalope en rol strak op.
- Prik vast met een cocktailprikker.
- Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes.
- Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met de halve citroen.
- Trek het grootste deel van de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt.
- Verwijder met een koffielepel het hooi van de artisjokbodems en snij ze in 8 à 10 fijne schijfjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika’s en snij in fijne reepjes.
- Scheur de basilicumblaadjes.
bereiding (25 min)
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en stoof de artisjokschijfjes en de paprikareepjes 20 min.
- Kruid met zwarte peper en zout en voeg het basilicum toe.
- Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de opgerolde kalfsescalopes (rolletjes) mooi goudbruin aan alle kanten.
- Afwerking: Heerlijk met pasta of met rijst.
Drankadvies
Wijn: |
Nemea Réserve, Tsantali, Griekenland |
Bier: | Grimbergen Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 888 Kcal | Eiwitten: 62,2 gr | Vetten: 59 gr | Koolhydraten: 23,5 gr |