Ovenverse chocoladetaart met sinaasappel
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 pers
| 20 + 35 min
| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 8 bolletjes vanilleroomijs
- 1 onbehandelde sinaasappel
- 85 g koude boter
- 3 eieren
- 1 rol kruimeldeeg
- 250 g pure chocolade
- 140 g rietsuiker
- 85 g bloem
- cacaopoeder (of bloemsuiker)
Bereiding
- Snij de boter in klontjes en laat op kamertemperatuur komen.
- Rasp de sinaasappelschil en zet opzij.
- Verwijder ook het witte gedeelte van de schil en snij de sinaasappelpartjes van tussen de vliesjes.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Leg het kruimeldeeg samen met het bakpapier in een bakvorm.
- Bestrooi met de sinaasappelzeste.
- Leg er een ander vel bakpapier bovenop en bedek volledig met bakparels of droge bonen.
- Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).
- Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels of bonen.
- Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
- Klop de eieren los, voeg de suiker toe en klop ± 5 min. op met de mixer.
- Haal de taart uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
- Roer intussen de gesmolten chocolade, de klontjes boter en de bloem onder het eiermengsel.
- Meng goed door elkaar.
- Giet het deeg in de taartvorm. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Afwerking: Snij de taart in 8 punten en zeef er wat cacaopoeder over.
- Serveer lauw, dan is deze taart het lekkerst.
- Schik een sinaasappelpartje en een bolletje vanille-ijs op elk taartpunt
Tip:
Handig en snel: schep de bolletjes ijs op voorhand uit de doos en leg ze in een schotel.
Dek af met vershoudfolie en zet in de diepvriezer.
Drankadvies
Wijn: | La Ferreyre, A.O.P Cadillac |
Andere dranken: |
Graindor Mok |
Voedingswaarde
Energie: 550 Kcal | Eiwitten: 8,1gr | Vetten: 29,5 gr | Koolhydraten: 62,8 gr |