Gebakken zalm met linguine in romige doperwtjessaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30 min
| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder: een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
- 500 g erwten (diepvries)
- 50 g rucola
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 dl lichte room
- 150 g Parmezaan (blok)
- 400 g linguine
- 2 el. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zeezout (molen)
- zout
Bereiding
- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
- Rasp de Parmezaan.
- Kook de diepgevroren erwten 6 min. in licht gezouten water.
- Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.
- Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min.
- Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min.
- Voeg de room en de rest van de erwten toe.
- Meng er 100 g geraspte Parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.
- Kook intussen de linguine gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Giet af en roer er meteen de saus onder.
- Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant.
- Kruid met zwarte peper en zeezout.
- Afwerking: Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaan en wat rucola.
- Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.
- TIP: ook lekker, vervang de zalm door kabeljauwhaasjes
Drankadvies
Wijn: | Terre di Chieti I.G.T. Pecorino, ‘Vellodoro’ Umani Ronchi, Abruzzo – Italië |
Bier: | Affligem Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 1069 Kcal | Eiwitten: 63,8 gr | Vetten: 51,4 gr | Koolhydraten: 87,5 gr |