Spaanse Gehaktballetjes Albondigas

Omschrijving

| Aperitiefhapjes/ vlees/ ong 40 balletjes

| ongeveer 20 min

| Tijdschrift onbekend

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt (naar keuze runder of half/half)
  • 1 witte boterham (of paneermeel)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje verse peterselie
  • 100 cc zoet chilisaus
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verkruimel een oude witte boterham (of gebruik de paneermeel).
  2. Doe het gehakt in een kom.
  3. Meng hierin het broodkruim (paneermeel), de fijngesneden peterselie, de knoflook, de zoet chilisaus en kruid met peper en zout.
  4. Kneed alles goed door elkaar en maak kleine balletjes (ong 2 a 3 cm doorsnee)
  5. Bak ze in vloeibare boter met wat olijfolie (voorkomt aanbakken) goudbruin en gaar.
  6. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  7. Deze balletjes kunnen vooraf gemaakt worden.
  8. Opwarmen in de oven heeft de voorkeur op de magnetron.
  9. Warm geserveerd zijn ze het lekkerst. Koud kan ook.
  10. Je kan de balletjes los serveren of op een spiesje rijgen.

Categorieën