Perentaart
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 6 a 8 pers
| 30 min + 40 min in de oven
| Libelle, jaargang en nr ?
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 gr boter, op kamertemperatuur + wat extra
- 1 groot ei
- 100 gr poedersuiker
- 100 gr amandelpoeder
- 100 gr bloem
- 1 rol kruimeldeeg (kant en klaar)
- 2 peren
- 2 el confituur
- 2 el geroosterde amandelschilfers
- Steunvulling (droge rijst, kikkererwten, spliterwten, bonen… )
- Rechthoekige bakvorm van 11 x 35 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C
- Roer de boter goed zacht en doe er het ei bij.
- Meng de poedersuiker met het amandelpoeder en roer dit door de boter.
- Zeef de bloem en meng door het beslag. Schep goed om.
- Beboter de taartvorm en leg er het kruimeldeeg in. Duw het zachtjes aan langs de randen.
- Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met een steunvulling.
- Bak 10 min in de oven
- Schil de peren en halveer ze. Verwijder het klokhuis en maak aan de bolle kant fijne inkepingen.
- Haal de taart uit de oven en verwijder het bakpapier en de steunvulling.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C
- Vul de taart met het beslag en leg er de peren op (met de bolle kant boven).
- Bak nog 30 min in de oven.
- Roer de confituur los met wat water.
- Bestrijk de peren met confituur en werk de taart af met geroosterde amandelschilfers.