Bananentaart
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 6 a 8 pers
| 50 min + 1.35 uur in de koelkast
| Libelle, jaargang en nr ?
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 gr droge koekjes (type Digestieve)
- 200 gr boter
- 100 gr suiker
- 400 gr gecondenseerde melk, blik
- 3 bananen
- 200 ml slagroom
- 1 el poedersuiker
- 2 el chocoladeschilfers
- Springvorm van Ø 24 cm
Bereiding
- Doe de koekjes en de helft van de boter in de blender. Mix fijn. Verdeel ze over de taartbodem en tegen de randen.
- Duw goed aan. Zet 10 min in de koelkast
- Smelt de rest van de boter en suiker op een zacht vuur, blijf goed roeren.
- Giet, als de suiker volledig gesmolten is, de gecondenseerde melk erbij en breng aan de kook. Laat al roerend 30 min zachtjes koken tot je een mooi dikke karamel krijgt.
- Laat ± 10 min afkoelen tot kamertemperatuur en giet over de taartbodem.
- Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- Pel de bananen en snij in dunne plakjes.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
- Haal de taart uit de vorm, schik er ¾ van de bananenplakjes op.
- Bestrijk rijkelijk met slagroom.
- Werk af met banaan en chocoladeschilfers.
- Laat 15 min in de koelkast opstijven alvorens aan te snijden.