Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Gemengde fruittaart … | mijn receptenbundel

Gemengde fruittaart met banketbakkersroom

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 6 a 8 pers

| 45 min + 30 min oven

| Libelle, jaargang en nr ?

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

De taart

  • boter
  • rol kruimeldeeg, kant en klaar
  • 100 gr witte chocolade
  • 500 gr vers fruit (kiwi, ananas, druiven, aardbei)
  • 110 gr suiker
  • 1,5 gr gelatine, blaadje
  • 100 ml slagroom
  • poedersuiker

Banketbakkersroom

  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gr suiker
  • 10 gr bloem

Extra nodig

  • taartvorm van Ø 24 cm
  • steunvulling

Bereiding

De taart
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Beboter de taartvorm en bekleed ‘m met kruimeldeeg.
  3. Duw het deeg goed aan langs de randen van de vorm, rol overtollig deeg af met een deegrol.
  4. Bedek met bakpapier en vul tot de rand van de vorm met een steunvulling (bv droge bonen, erwten…).
  5. Bak 15 min blind voor. Verwijder de steunvulling en het papier en laat nog 15 min verder in de oven bakken of tot de taartbodem goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster.
  6. Smelt de witte chocolade in de microgolfoven
  7. Giet de gesmolten chocolade op de taartbodem en laat opstijven.
De banketbakkersroom
  1. Breng de melk aan de kook
  2. Klop het ei, de eidooier, de vanillesuiker en de suiker goed los in een kom.
  3. Roer er de gezeefde bloem door.
  4. Klop er de helft van de kokende melk door.
  5. Klop vervolgens dit mengsel door de rest van de melk in de pan.
  6. Laat al roerend op een zacht vuurtje indikken.
  7. Haal van het vuur en laat afkoelen met een vel vershoudfolie erop, zodat er geen vel gevormd kan worden op de pudding.
Afwerking
  1. Spoel het fruit en snij in hapklare stukken.
  2. Week het blaadje gelatine in koud water.
  3. Doe voor het taartglazuur 60 ml water en de suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker gesmolten is.
  4. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer goed los. Laat even afkoelen.
  5. Klop de banketbakkersroom los en vul er de taart mee.
  6. Schik het fruit er bovenop en bestrijk met het taartglazuur.
  7. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en doe ‘m in een spuitzak.
  8. Versier de taart met toefjes slagroom

Categorieën