Witte chocolademousse (1)
Omschrijving
| Dessert/ mousse, crème en bavarois/ 4 pers
| minder dan 30 min
| Colruytinspiratiefolder december 2014
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 g witte chocolade
- 1.5 dl room
- 3 eiwitten
- 3 el. melk
- 3 ananasschijven (blik)
- 1 kiwi
- 4 maraskinokersen met steeltje (bokaal) (of vers rood fruit)
Bereiding
15 min + enkele uren voordien maken
- Doe de witte chocolade met de melk in een pan en plaats deze in een grotere pan warm water (au bain-marie). Laat op een zacht vuur al roerend smelten.
- Klop de goed gekoelde slagroom tot hij bijna helemaal stijf is.
- Neem er 2 lepels van en roer door de gesmolten chocolade.
- Zet 5 à 10 min. in de koelkast.
- Roer dan de overgebleven slagroom voorzichtig door de wat afgekoelde chocolade.
- Klop het eiwit tot zeer stevige sneeuw.
- Schep het eiwit door de chocolade: licht met een spatel de chocolade van onder naar boven op.
- Bereid de serveercoupes voor: verdeel de uitgelekte en in stukjes gesneden ananasschijven en de geschilde en in stukjes gesneden kiwi over de 4 coupes.
- Giet de chocolademousse erover en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Afwerking:
Versier met een maraskinokers of vers fruit (bv. frambozen, aardbeien of bosbessen) en serveer er een fijn koekje bij. U kan ook garneren met een beetje advocaat of wat geraspte pure chocolade.
TIP
– Microgolfoven (700 W)
– Laat de witte chocolade smelten in 3 el. melk gedurende 3 min. op halve kracht (let wel: niet in bain-marie).
Voedingswaarde
Energie: 435Kcal | Eiwitten: 7,6gr | Vetten: 28,4 gr | Koolhydraten: 37,2 gr |