Rouleau van Fazant
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 40 min + de marinade tijd
| 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 fazantfilets
- 2 preien
- 2 wortels
- 2 uiten
- 2 tenen knoflook
- 1 laurierblaadje
- 1 dl witte wijn
- 1 dl wildfond
- verse peterselie
- zout en peper
- verse basilicum
- plastic folie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 70°C.
- Snij het kontje van de preien en bewaar deze. Snij de rest van de preien in de lengte doormidden.
- Verwijder het middelste gedeelte en bewaar de bladeren van de buitenkant.
- Schil de wortel en bewaar de schil voor de saus.
- Snij de wortels vervolgens in dunnen repen met behulp van een dunschiller
- Snij de schil van de wortel en de resten van de prei (binnenkant en kontjes) in kleine stukken en doe ze in een pannetje op hoog vuur.
- Voeg een gesnipperd uitje en 2 tenen gesnipperd knoflook toe en bak kort aan.
- Blus het geheel af met 1 dl witte wijn en voeg vervolgens 1 dl wildfond en een laurierblad toe.
- Laat het geheel even trekken tot een mooie bouillon
- Leg de repen wortel en de bladeren prei in een pannetje met kokend water.
- Laat de groenten 45 seconden koken. Haal ze er vervolgens uit en leg in een pannetje met koud water.
- Verwijder de haasjes van de fazantfilets en snij de filet overal even dik en gebruik de afsnijdsels en de haasjes van de fazant voor de vulling.
- Meng dit met een gesnipperd uitje en een paar takjes peterselie en basilicum.
- Hak het geheel flink fijn.
- Pers het geheel vervolgens samen met de zijkant van het mes tot een stevige vulling.
- Maak de vulling op smaak met peper en zout
- Rol een stuk plastic folie uit.
- Leg de fazantfilets hier bovenop.
- Haal de repen wortel en prei uit het pannetje met water en leg deze in de lengte over de fazantfilets.
- Daarna kan de vulling er bovenop.
- Rol het geheel op in het plastic tot een strak rolletje. Herhaal dit bij de andere filets.
- Leg de rolletje in een klein passend pannetje en zeef hierboven de bouillon.
- Dek de pan af met plastic folie en zet de pan 40 minuten in de oven op 70°C.
- Haal de pan uit de oven en haal de rolletje uit de pan
- Bewaar het vocht en voeg een beetje zout toe.
- Verwijder het plastic van de rolletjes en snij de rollen vervolgens in plakken.
- Verdeel de plakken gevulde fazant over de borden .
- Schenk de warme bouillon er overheen en garneer met enkel blaadjes basilicum.