Gekonfijte konijnenbout
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| 60 min + de marinade tijd
| 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
- 1 bol knoflook
- 5 uien
- 1 wortel
- 4 laurierblaadjes
- verse peterselie
- 1 fles olijfolie (750 ml)
- 3 dl wildfond
- 2 dl witte wijn
- klontje boter
- 400 gr aardappelpuree
- zout en versgemalen peper
- plastic folie
Bereiding
- Maak de konijnenbouten op smaak met peper en flink wat zout
- Snij een hele bol knoflook, ui en wortel in grove stukken.
- Leg de konijnenbouten in een pan en voegde groenten, de laurierblaadjes en een paar takjes peterselie toe.
- Schenk hier vervolgens olijfolie overheen totdat de konijnenbouten volledig onder staan.
- Zet het vuur hoog en laat het geheel net niet koken.
- Draai vervolgens het vuur laag en laat het geheel 3 uur lang garen op het vuur (konfijten)
- Haal de bouten na 3 uur uit de pan, leg deze op een bord en laat het vlees ± 4 uur afkoelen in de koelkast.
- Haal het vlees daarna uit de koelkast, de bouten zijn nu stevig.
- Snij de bouten mooi bij. Gooi alle botjes weg en hak de overgebleven stukjes vlees fijn.
- Snij een ui in flinterdunne sliertjes. Doe 4 el olie in een pan en verwarm deze, fruit hierin vervolgens de ui.
- Draai het vuur laag en voeg de fijngehakte stukjes vlees toe bij de ui.
- Draai het vuur weer omhoog en blus af met 1 dl wildfond.
- Laat het geheel inkoken tot het vocht verdampt, is.
- Laat het mengsel even afkoelen en verdeel het daarna over een stuk plastic folie.
- Rol het vervolgens in het plastic tot een strak rolletje (rillet), laat ze een paar uur afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg 3 hele uien (met schil) 45 min in de oven op 180°C.
- Voeg 2 dl witte wijn samen met 2 dl wildfond in een pannetje voor de saus
- Voeg vervolgens een klontje boter toe en naar smaak peper en zout.
- Zet de pan op middelhoog vuur en schuim het geheel o p met een staafmixer.
- Leg vervolgens de konijnenbouten 5 minuten in de saus.
Serveren:
- Haal de rolletjes (rillet) uit de koelkast en verwijder het plastic folie.
- Snij de rillet in gelijke stukken.
- Haal de konijnenbouten uit de saus en verdeel deze over de borden samen met de stukken rillet
- Haal de gepofte ui uit de oven.
- Verwijder de schil van de ui en snij het kopje eraf.
- Knijp via de achterkant de buitenste schil eraf zodat er een mooie ui overblijft.
- Snij de gepofte ui in parten en leg deze samen met wat aardappelpuree op een bord.
- Schuim de saus nogmaals kort op met een staafmixer en giet vervolgens over het vlees vlak voor het serveren.