Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Dunne lende (2) | mijn receptenbundel

Dunne lende met knapperige knolselderfrietjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 30min

|  2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g dunne lende
  • 0.5 knolselder
  • 1 plantje platte peterselie
  • 2 el. boter
  • 2 el. bloem
  • 1 el. mierikswortel met room (bokaal)
  • 2 dl kalfsfond (bokaal)
  • 1 el. kerriepoeder
  • 0.5 klp. grof zeezout
  • zwarte peper (molen)
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding (10 min)
  1. Meng het kerriepoeder met de bloem en kruid met peper en zout.
  2. Schil de knolselder en snij in gelijke frieten.
  3. Wentel ze door de gekruide bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  4. Hak de platte peterselie grof.
bereiding ( 20 min)
  1. Smelt de boter in een braadpan en bak de dunne lende aan beide kanten goudbruin.
  2. Verlaag het vuur en laat nog ± 3 min. verder garen.
  3. Draai het vlees tussendoor eens om.
  4. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  5. Blus de pan met de kalfsfond, schraap de braadresten los en meng er de mierikswortel onder.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Bak de knolselderfrieten ± 2 min. in een frituurpan op 175 °C.
afwerking
  1. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden.
  2. Breng op smaak met grof zeezout en zwarte peper van de molen.
  3. Lepel er de saus rond en serveer met de knolselderfrieten.
  4. Werk af met de platte peterselie.
  5. Ook lekker met gratin Dauphinois.
Drankadvies
Wijn: Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur
Bier: Leffe Royale Blond abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 360 Kcal Eiwitten: 46,9 gr Vetten: 13,5 gr Koolhydraten: 10,2 gr

Categorieën