Brownie's op een bedje van crème Anglaise
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 pers
| 40 min
| 2014.11.05 – Okay folder
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Brownie
- 1 el + 275 gr boter (op kamertemperatuur)
- 400 gr Côte d’Or Carré hazelnoten
- 300 gr suiker
- 100 gr zelfrijzende bloem
- 6 eieren
Crème Anglaise
- 1 ltr melk
- 8 eidooiers
- 200 gr kristalsuiker
Bereiding
De brownie’s
- Doe de zachter boter en de suiker in een hoge kom.
- Klop met de mixer tot de mengeling een lichter kleur krijgt.
- Klop er één voor één de eieren onder.
- Smelt de chocolade met hazelnoten in de microgolfoven of au bain marie. Plaats daarvoor een hitte bestendige mengkom o peen kleinere kookpan met heet water. De bodem van de kom mag het water niet raken. (NB: au bain marie heeft de voorkeur). Tijdens het smelten NIET roeren om klontering te voorkomen.
- Klop de gesmolten chocolade onder het beslag.
- Verwarm intussen de oven voor op 180 °C
- Vet een rechthoekige ovenschaal in met 1 el boter en giet er het chocolademengsel in .
- Bak ± 25 min in de voorverwarmde oven.
- Als je een mes in het gebak steekt, moet het er droog uitkomen.
- Serveer met de crème Anglaise
Crème Anglaise
- Breng 1 ltr melk met 1 vanillestokje aan de kook
- Mix 8 eidooiers en 200 gr kristalsuiker tot de mengeling een lichter kleur krijgt.
- Giet er beetje bij beetje al roerend de hele melk bij.
- Giet alles in een kookpan en zet ± 6 min op een zacht vuur tot het schuim weg is en de crème ingedikt is.
- Roer af en toe terwijl je de crème Anglaise laat afkoelen.