Crème Brûllée
Omschrijving
| Dessert/ 4 pers
| ongeveer 15 min
| Verpakking vanillepudding Imperial
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 20 gr vanillepuddingpoeder (Imperial)
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gr fijne kristalsuiker
- 150 ml room
- 350 ml melk
- 2 el kandijsuiker
Bereiding
- Breng de melk, room, suiker en vanillesuiker aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en giet er onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en vanillepoeder in.
- Laat 1 minuut al roerend zachtjes doorkoken
- Verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes, laat afkoelen en plaats ze daarna in de koelkast.
- Strijk 1/2 soeplepel kandijsuiker in een fijn laagje over elke pudding en laat deze karameliseren onder een zeer hete grille of met behulp van een handgasbrander
- Afwerking: zet je schaaltje op een dessertbordje en versier met seizoengebonden vruchtjes