Komkommerrolletje met zalm en avocadomousse

Omschrijving

| Amusehapje/ Aperitiefhapje/ vis/ 12 hapjes

| minder dan 30 min

| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 g zalmsnippers
  • 1 komkommer
  • 1 rijpe avocado
  • 0.5 limoen (enkel het sap)
  • 1 handvol gemengde scheuten
  • 100 g verse kaas (roomkaas)
  • 4 eetl. mayonaise
  • 1 mespunt wasabipasta
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (molen) 

Bereiding

  1. Prak de avocado fijn met een vork. Meng er het limoensap onder.
  2. Snij met een dunschiller 12 brede linten van de ongeschilde komkommer.
  3. Meng de mayonaise met de wasabi.
  4. Meng de fijngeprakte avocado onder de roomkaas en kruid goed met zwarte peper en zeezout.
  5. Besmeer de komkommerlinten met de avocadomousse en bestrooi met de zalmsnippers.
  6. Rol de linten strak op en leg in individuele schoteltjes of hapjeslepels.
  7. Werk af met een toefje wasabi mayonaise en wat gemengde scheuten. 
Voedingswaarde
Energie: 134 Kcal Eiwitten: 3.9 gr Vetten: 12.8 gr Koolhydraten: 0.9 gr

Categorieën