Côte à l’os dry aged met romige broccoli en gefrituurde krieltjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 côte à l’os holstein dry aged (700 gr)
- 2 broccoli
- 60 g rucola
- 1 rood pepertje
- 0.5 plantje platte peterselie
- 0.5 citroen (enkel het sap)
- 600 g krielaardappelen
- 1 rode ui
- 75 g zure room
- 1 el.. macadamia noten
- 1 el. olijfolie
- zeezout (molen)
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding (25 min)
- Boen de krielaardappelen schoon. Kook 20 min. in de schil in licht gezouten water.
- Giet af en snij in 2 of in 4.
- Hak de macadamia noten grof.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringen.
- Verdeel de broccoli’s in roosjes.
- Snij de rode ui in heel fijne ringen.
- Snipper de platte peterselie fijn.
bereiding (30 min)
- Kook de broccoli 5 min. in licht gezouten water. Giet af.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode-uienringen en het rode pepertje 3 à 4 min.
- Kruid met peper en zout. Meng met de broccoliroosjes en de rucola.
- Verhit een pan en kruid ondertussen de côte à l’os met peper en zout.
- Leg het vlees met de vetkant naar onder in de pan en laat zo 1 min. bakken zodat het vet smelt (extra vetstof is niet nodig).
- Draai het vlees om en schroei de gekruide kant 2 min. dicht.
- Kruid opnieuw met peper en zout en draai het vlees om.
- Zet het vuur lager en bak nog ± 10 min. verder.
- Draai het vlees halverwege nog eens om.
- Meng intussen de zure room, het citroensap, de gehakte noten en de fijngesnipperde peterselie.
- Kruid met peper en zout. Voeg dit mengsel toe aan de broccoli.
- Bak de krieltjes 1 à 2 min. in de frituurpan op 175 °C.
afwerking
- Snij het been en de dikke vetkant van het vlees.
- Snij het vlees in schuine sneetjes en kruid met zeezout.
- Serveer met de broccoli en de krieltjes.
Drankadvies
Wijn: | Château La Tour du Pin Figeac, A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru |
Bier: | Corsendonk Agnus Tripel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 421Kcal | Eiwitten: 43,6 gr | Vetten: 12,4 gr | Koolhydraten: 33,6 gr |