Aspergeslaatje met gerookte zalm en zachtgekookt eitje

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers

| 35 min

| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 5 sneetjes gerookte zalm
  • 100 g erwten (diepvries)
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 krop multicolorsla
  • 1 el. boter
  • 4 eieren
  • 1 klp. vloeibare honing
  • 3 el. olijfolie extra vièrge
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. rodewijnazijn
  • zwarte peper & zout

Bereiding

  1. Snij de sneetjes gerookte zalm in brede repen.
  2. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
  3. Snij ze in stukjes van 4 cm en kook 5 à 6 min. in licht gezouten water. Giet af.
  4. Kook de diepgevroren erwten 3 min. in licht gezouten water.
  5. Giet af en spoel ze even onder koud water.
  6. Verhit de olijfolie en de boter in een (grill)pan en bak de asperges goudbruin.
  7. Meng de extra vièrge olijfolie met de rodewijn azijn en de honing, en kruid met zwarte peper en zout.
  8. Giet de vinaigrette over de sla.
  9. Kook de eieren 4,5 min. zacht in kokend water.
  10. Spoel ze even onder koud water (zo stopt het kookproces meteen).
  11. Leg intussen in elk bord wat salade en verdeel er de asperges, de erwten en de zalmrepen over.
  12. Pel voorzichtig de eieren en leg ze op de salade. Snij ze net voor het serveren open.
  13. Lekker als lichte lunch met wat stokbrood.
  14. Vegetarische variant: vervang de zalmreepjes door bv. parmezaanschilfers.
Drankadvies
Wijn: Nobilo ‘Regional Collection’, Sauvignon Blanc, Marlborough – Nieuw-Zeeland
Bier: Hoegaarden, Witbier
Voedingswaarde
Energie: 323 Kcal Eiwitten: 17.1 gr Vetten: 25 gr Koolhydraten: 7.4 gr

Categorieën