Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kalfsblanquette (3) | mijn receptenbundel

Kalfsblanquette

familierecept

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 6 pers

| 60 a 90 min

| familierecept

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Vlees Groenten Bechamelsaus
  • 2 l water
  • 1 stengel prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje laurier
  • 1 el runderbouillon
  • 1 kg kalfsvlees
  • 3 groene asperges
  • 3 witte
  • asperges
  • ½ courgette
  • 1 dikke wortel
  • 20 peultjes
  • 20 fijne boontjes
  • 150 gr champignons
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 400 ml melk
  • 400 ml bouillon van je vlees

Bereiding

Vlees
  1. Neem een grote kookpan, schenk min 2 ltr water in
  2. Doe alle ingrediënten in de pan, behalve de kalfsballetjes en breng het geheel aan de kook.
  3. Eenmaal kookpunt bereikt, draai je vuur laag en laat ongeveer 45 min zachtjes pruttelen.
  4. Doe nu ook de kalfsballetjes bij deze vlees-bouillon en laat nog 15 min verder pruttelen.
  5. Zeef je pan en scheidt het vlees van de (bouillon)groenten, vang je bouillon wel op want die heb je nodig voor de saus.
Groenten
  1. Neem een nieuwe kookpan met ruim water.
  2. Maak alle groenten schoon en snij ze in blokjes van 1 a 2 cm
  3. Kook alle groenten samen met een groenten bouillonblokje ongeveer 15 min beetgaar (niet te zacht)
  4. Giet af
Bechamelsaus
  1. Smelt de boter in een pan en roer met de bloem tot een roux
  2. doe voorzichtig al roerend de melk toevoegen
  3. ga verder met de opgevangen en gezeefde bouillon
  4. maak wit met 1/2 uitgeperste citroen.
  5. kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Afwerking
  1. Snij de nog overgebleven champignons in stukjes en doe ze in de bechamelsaus. Deze worden zacht door de warmte van de saus.
  2. breng het vlees en de beetgaar gekookte groenten in de saus, roer alles goed door elkaar.
  3. giet nog een scheutje room erdoorheen
  4. dien op met aardappelkroketten of frietjes of puree
ter info
  1. Kook het vlees in een bouillon.
  2. Bak de balletjes niet in de oven.
  3. Kook de groenten apart.
  4. Maak een bechamelsaus met de bouillon.

Categorieën