Kalfsblanquette
familiereceptOmschrijving
 | Hoofdgerecht/ 6 pers
 | 60 a 90 min
 | familierecept
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
| Vlees | Groenten | Bechamelsaus | 
|---|---|---|
  | 
  | 
  | 
Bereiding
Vlees
- Neem een grote kookpan, schenk min 2 ltr water in
 - Doe alle ingrediënten in de pan, behalve de kalfsballetjes en breng het geheel aan de kook.
 - Eenmaal kookpunt bereikt, draai je vuur laag en laat ongeveer 45 min zachtjes pruttelen.
 - Doe nu ook de kalfsballetjes bij deze vlees-bouillon en laat nog 15 min verder pruttelen.
 - Zeef je pan en scheidt het vlees van de (bouillon)groenten, vang je bouillon wel op want die heb je nodig voor de saus.
 
Groenten
- Neem een nieuwe kookpan met ruim water.
 - Maak alle groenten schoon en snij ze in blokjes van 1 a 2 cm
 - Kook alle groenten samen met een groenten bouillonblokje ongeveer 15 min beetgaar (niet te zacht)
 - Giet af
 
Bechamelsaus
- Smelt de boter in een pan en roer met de bloem tot een roux
 - doe voorzichtig al roerend de melk toevoegen
 - ga verder met de opgevangen en gezeefde bouillon
 - maak wit met 1/2 uitgeperste citroen.
 - kruid met peper, zout en nootmuskaat.
 
Afwerking
- Snij de nog overgebleven champignons in stukjes en doe ze in de bechamelsaus. Deze worden zacht door de warmte van de saus.
 - breng het vlees en de beetgaar gekookte groenten in de saus, roer alles goed door elkaar.
 - giet nog een scheutje room erdoorheen
 - dien op met aardappelkroketten of frietjes of puree
 
ter info
- Kook het vlees in een bouillon.
 - Bak de balletjes niet in de oven.
 - Kook de groenten apart.
 - Maak een bechamelsaus met de bouillon.