Vier Seizoenen Pizza
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ pizza/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder; Alle smaken van Italië
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor het deeg
- 20 g verse gist
- 600 g bloem
- 2 el. olijfolie
- 1 mespunt zout
Voor het garnering
- 100 g chorizo (in schijfjes)
- 100 g champignon
- 1 gele paprika
- 2 lente-uitjes
- 150 g gegrilde courgettes en aubergines
- 5 gemarineerde artisjokharten
- 2 el. olijven tapenade naar keuze
- 125 g mozzarella
- 70 g geraspte kaas voor gratin
- 6 ansjovisfilets in olie
- 325 g kerstomatensalsa (Agromonte, fles)
- Italiaanse kruidenmix (molen)
- 1 klp. boter
Bereiding
Voorbereiding (10 min + 30 min rusten)
- Los de gist op in 3 dl lauw water.
- Meng de bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden. Giet er de olijfolie en de opgeloste gist bij.
- Kneed het deeg stevig en maak een bolletje.
- Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op een warme plaats (bv. in een voorverwarmde oven van 50 °C).
- Snij intussen de champignons in plakjes, de lente-uitjes in ringetjes en de uitgelekte artisjokharten in stukken.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
- Snij de mozzarella in fijne schijven.
Bereiding (15 min + 40 min in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol het deeg met een deegrol uit in een rechthoek van ± 30 bij 40 cm.
- Bedek een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met 1 klp. boter.
- Leg het deeg erop en bedek het met de kerstomatensalsa, tot ongeveer 1 cm van de rand.
- Kruid met de Italiaanse kruidenmix.
- Garneer een kwart van de pizza met de olijven tapenade, de champignons en de lente-uitjes.
- Versier een ander kwart met de artisjokharten, de chorizo en de geraspte kaas.
- Leg de paprikareepjes en de ansjovis op het 3de kwart van de pizza.
- Bedek het laatste kwart met de sneetjes aubergine en courgette, en met de mozzarella.
- Zet de pizza ± 40 min. in de voorverwarmde oven
Drankadvies
Wijn: |
Salice Salentino D.O.C., Masseria del Fauno, Puglia – Italië
|
Bier: | Maes, Pilsbier |
Voedingswaarde
Energie: 1052 Kcal | Eiwitten: 37,8 gr | Vetten: 46,9 gr | Koolhydraten: 118,7 gr |