Spaghettisaus "Al Ragú"
Typisch Italiaanse spaghettisausOmschrijving
| Sausen/ bij vlees/ pasta/ 4 pers
| meer dan 60 min
| 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g gehakt van rund en varken
- 100 g pancetta (soort rauwe ham)
- 2 stengels selder
- 1 wortel
- 0.5 plantje platte peterselie
- 2 takjes rozemarijn (vers)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 800 g hele gepelde tomaten (blik)
- 1.5 dl rode wijn
- 2 el. olijfolie
- 1 blaadje laurier
- peper
Bereiding
Voorbereiding (10 min)
– Snipper de pancetta fijn.
– Snij de wortel en de selder in blokjes van 1/2 cm.
– Snipper de ui en het knoflook fijn.
– Hak de platte peterselie.
Bereiding (1:15u)
- Verwarm de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
- Voeg de blokjes wortel en selder toe en stoof enkele min. al roerend.
- Laat de pancetta even meestoven en voeg daarna het gehakt toe.
- Laat het 10 min. bakken en prak fijn met een vork.
- Giet de gepelde tomaten en de wijn in de kookpot en voeg de rozemarijn en de laurier toe.
- Laat minstens een uur afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Kruid met peper. Voeg op het einde de platte peterselie toe.
- Tip: deze saus is nog lekkerder als u ze een dag op voorhand klaarmaakt.
Voedingswaarde
Energie: 527 Kcal | Eiwitten: 31,5gr | Vetten: 36,6 gr | Koolhydraten: 12,1 gr |