Kleurrijke rode kool salade
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.01.29 – Colruyt inspiratiefolder, Gezellige en heerlijke momenten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 0.5 rodekool (± 600 g)
- 2 gestoomde rode bieten
- 2 jonagoldappelen
- 2 onbehandelde sinaasappelen
- 2 kleine rode uien
- 3 el. walnootpitten
- 2 el. aalbessengelei
- 2 el. vloeibare honing
- 5 el. rode wijnazijn
- 2 el. olijfolie extra vièrge
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding (20 min)
- Snij de halve rodekool in 4 stukken en verwijder de harde kern (het witte gedeelte).
- Snij de rest in fijne reepjes en leg in een grote slakom.
- Snipper de rode uien fijn.
- Snij de ongeschilde appelen en de rode bieten in blokjes.
- Hak de walnootpitten grof.
- Rasp de schil van de sinaasappelen (u hebt 3 el. nodig).
- Snij een stukje van de boven- en onderkant van de sinaasappelen.
- Schil ze daarna tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen.
- Doe dat boven een kom en vang het sap op.
- Snij de partjes in 2.
- Knijp daarna de vliesjes uit om het laatste restje sap eruit te halen.
bereiding (5 min)
- Meng de rodekool met de rode uien, de blokjes appel en rode biet, de walnoten, de sinaasappelzeste en de stukjes sinaasappel.
- Meng de rode wijnazijn met de aalbessengelei, de vloeibare honing, het sinaasappelsap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Roer de vinaigrette onder de salade.
tip:
U kan deze salade en de vinaigrette de dag vooraf maken. Bewaar ze dan in een afgesloten doos in de koelkast.