Oliebollen, opa's recept
Niets gaat boven een oeroud eigen recept. Dit familierecept wordt bij ons nog regelmatig gebruikt en houden we zeker in ere. Dank aan onze lieve opa Slembrouck.Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 6 pers
| neem ruim de tijd
| Dit recept zoals mijn opa (†) ze maakte
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg. Bloem
- ¾ ltr. melk
- 15 klontjes suiker.
- 4 eieren ( wit moet niet opgeklopt zijn)
- 40 gr. verse gist
Bereiding
- Bloem in een diepe kom doen, melk opwarmen en suiker erin smelten, houd een weinig lauwe melk in een kop en los er de gist in op.
- De lauwe suikermelk, aan de bloem toevoegen, de 4 eieren even los kloppen en bij de massa voegen.
- Voeg er de opgeloste gist toe en roer goed, het moet een half vaste deeg zijn, zeker niet te lopend.
- Laat afgedekt om een tochtvrije plaats staan op kamertemperatuur om te rijzen. Deeg moet minimaal verdubbeld zijn, minimaal een uur.
- Dit kan je zowel als olie bollen gebruiken en ook voor beignets.