Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Oliebollen, opa’s recept | mijn receptenbundel

Oliebollen, opa's recept

Niets gaat boven een oeroud eigen recept. Dit familierecept wordt bij ons nog regelmatig gebruikt en houden we zeker in ere. Dank aan onze lieve opa Slembrouck.

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 6 pers

| neem ruim de tijd

| Dit recept zoals mijn opa (†) ze maakte

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg. Bloem
  • ¾ ltr. melk
  • 15 klontjes suiker.
  • 4 eieren ( wit moet niet opgeklopt zijn)
  • 40 gr. verse gist

Bereiding

  1. Bloem in een diepe kom doen, melk opwarmen en suiker erin smelten, houd een weinig lauwe melk in een kop en los er de gist in op.
  2. De lauwe suikermelk, aan de bloem toevoegen, de 4 eieren even los kloppen en bij de massa voegen.
  3. Voeg er de opgeloste gist toe en roer goed, het moet een half vaste deeg zijn, zeker niet te lopend.
  4. Laat afgedekt om een tochtvrije plaats staan op kamertemperatuur om te rijzen. Deeg moet minimaal verdubbeld zijn, minimaal een uur.
  5. Dit kan je zowel als olie bollen gebruiken en ook voor beignets.

Categorieën