Konijnenkotelet
Konijnenkotelet met zuiderse groentenOmschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| ± 40 min
| 2014.09.24 – Okay informatiefolder, diepvries op het menu
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- aubergines
- tomaten
- basilicum
- tagliatelle
- olijfolie
- konijnenkoteletten (of bouten)
- potje pesto (naar smaak)
- Parmezaanse kaas
Bereiding
- Snij de aubergines in blokjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi met zout en meng goed. laat 15 min uitlekken.
- duw op het einde het vocht er nog wat uit.
- snij intussen de tapastomaten in 2, snipper het basilicum fijn
- Kook de tagliatelle gaar in licht gezouten water (kooktijd, zie verpakking). giet af en roer er de pesto onder
- verhit intussen 3 el olijfolie in een pan en stoof de aubergineblokjes ± 5 min.
- Voeg de halve tapastomaten toe en stoof nog 5 min mee.
- Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en meng met het fijngesnipperde basilicum
- verhit intussen 1 el olijfolie in een andere pan en bak de konijnenkoteletten 3 min aan elke kant mooi bruin.
- (LET OP! als je konijnbouten gebruikt moeten deze veel langer bakken op een zacht vuurtje)
- Verdeel de pasta en de groenten over 4 borden en schik er de konijnkoteletten op.
- Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas