Gemarineerde kipfilet met avocadosalade
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 20 min
| Colruyt informatiekaartje uit de Colruyt winkel (voorjaar 2014)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kipfilets met tijm en citroen
- 2 avocado’s
- 2 bosjes radijzen
- 4 lente-uitjes
- het sap van 1/2 citroen
- 125 gr yoghurt natuur
- 1,5 voorgebakken ciabata
- 6 el olijfolie
- 2 klp komijnzaadjes
- p&z
Bereiding
- snij het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en besprenkel met het citroensap
- snij de radijzen in 4 of 6 stukken. Snij de lente uitjes in stukjes van 2 cm
- maak de avocadosalade: meng de avocadoblokjes met de yoghurt, de stukjes radijs en de lente-ui. Kruid met peper en zoute ciabatta van 2 cm dik. Bestrijk met de olijfolie en bestrooi met de komijn, peper en zout. Druk goed aan.
- bak de kipfilet ongeveer 20 min op een matig vuur
- gril de sneetjes ciabata 2 a 3 min op de bbq. Draai halverwege om
Drankadvies
Wijn: | Terra Vecchia Reserve, Nielluccio-Merlot, I.G.P. de líle de Beauté – Skali, Corsica |
Bier: | Quintine, Speciaalbier. |
Voedingswaarde
Energie: 773 Kcal | Eiwitten: 48,6 gr | Vetten: 37,3 gr | Koolhydraten: 65,5 gr |