Courgetteballetjes en rijst
Omschrijving
| Hoofdgerecht / 4 pers
| 30 min
| 2014 (voorjaar) Colruyt informatiekaartje uit de Colruyt winkel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 gr gemarineerde runderreepjes
- 4 ronde courgettes
- 1 ui
- 10 gedroogde tomaten
- 250 gr witte rijst
- 400 gr tomatenstukjes (blik)
- 4 el olijfolie
- Provençaalse kruiden
Bereiding
- Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af
- Snij intussen de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Snipper de ui fijn
- Hol de courgettes uit (hou de hoedjes apart) en snij het vruchtvlees in stukjes. Bestrijk de buitenkant van de courgettes met 2 el olijfolie en kruid e binnenkant met Provençaalse kruidenmix.
- Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak de runderreepjes 5 min., voeg de rijst en de gedroogde tomaten toe.
- Vul er de courgettes mee en zet het hoedje er teug op.
- Verhit 1 el olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui glazig. Voeg het vruchtvlees van e courgettes toe en bak 2 min. Kruid met Provençaalse mix. peper en zout
- Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min sudderen. Mix tot een gladde saus.
- Afwerking: serveer de courgettes in de tomatensaus
Drankadvies
Wijn: | Emiliana Syrah, D.O. Rapel Valley – Chilli |
Bier: | Velle-Vue Gueuze |
Voedingswaarde
Energie: 543 Kcal | Eiwitten: 35,4 gr | Vetten: 15,2 gr | Koolhydraten: 67,4 gr |