Zomerse pastasalade
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ pasta/ bijgerecht/ groenten/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder. Barbecue
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 300 g erwten (diepvries)
- 6 tomaten
- 3 komkommers
- 150 g eikenbladsla
- 1 plantje platte peterselie
- 3 bollen mozzarella
- 1 kg Elicoidali (Econom)
- 100 g pijnboompitten
- 300 g maïs (blik)
- 2 blokjes groentebouillon
- 5 el. olijfolie
- zout
Bereiding
voorbereiding (15 min)
- Schil de komkommers en snij ze in de lengte in 2. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2, en snij vervolgens in kleine blokjes.
- Snij de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snij in fijne reepjes.
- Pel eventueel de tomaten op voorhand (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).
- Snij de sla in reepjes.
- Dep de mozzarella droog en snij in blokjes.
- Snipper de platte peterselie fijn.
- Laat de maïs uitlekken.
bereiding (15 min)
- Kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking) in kokend water met de blokjes groentebouillon.
- Giet af en voeg de olijfolie toe aan de pasta.
- Kook intussen de diepgevroren erwten ± 10 min. in licht gezouten water. Giet af.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Meng de maïs, de erwten, de komkommerblokjes, de mozzarellablokjes en de sla- en tomatenreepjes onder de pasta.
- Bestrooi met de fijngesnipperde platte peterselie en geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarde
Energie: 314 Kcal | Eiwitten: 13,7 gr | Vetten: 10,2 gr | Koolhydraten: 41,3 gr |