Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ vegetarisch/ 4 pers
| ± 60 min
| Videorecept is te vinden op Colruyt.be
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 20 falafels (diepvries)
- 2 aubergines
- 1 stengel groene selder
- 1 plantje platte peterselie
- 1 plantje koriander (vers)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 el. yoghurt natuur
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 400 g kikkererwten (blik)
- 5 el. olijfolie
- 1 el. komijnzaadjes
- 1 el. korianderbolletjes
- 1 mespunt cayennepeper
- zwarte peper (molen), zout
Bereiding
voorbereiding (20 min)
- Snipper de ui en het knoflook fijn en snij de selder in kleine blokjes.
- Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
- Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
- Snipper de steeltjes van de koriander en platte peterselie fijn, en de blaadjes grof.
bereiding (30 min)
- Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selderblokjes glazig.
- Voeg de gehakte peterselie- en koriandersteeltjes, de cayennepeper, de komijnzaadjes en de geplette korianderbolletjes toe en roerbak enkele min.
- Voeg de aubergineblokjes, de tomatenstukjes en 3 dl water toe.
- Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
- Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten toe.
- Kruid ondertussen de yoghurt met zwarte peper en zout.
- Voeg 1 el. olijfolie toe en meng er de helft van de grofgehakte peterselie- en korianderblaadjes onder.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafelballetjes 5 à 10 min. goudbruin.
- Kruid het stoofpotje naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met de rest van de groene kruiden.
- Afwerking: Serveer de falafelballetjes met het stoofpotje en het yoghurtsausje.
Drankadvies
Wijn: |
Domaine de Tamary, ‘Les Terrasses’, A.O.P. Côtes de Provence |
Bier: | Moinette Blond, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 470 Kcal | Eiwitten: 15,3 gr | Vetten: 22 gr | Koolhydraten: 44,9 gr |