Nasi goreng met champignons en paprika

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2014.05.07 – Colruyt inspiratiefolder. Pasta!

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënte

  • 500 g champignons
  • 2 rode paprika’s
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rood pepertje
  • 2 rode uien
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 250 g rijst
  • 3 el. rijstolie
  • 3 el. ketjap manis
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

voorbereiding (25 min)
  1. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje.
  2. Snij het knoflook, de rode uien, de sjalotten en het rode pepertje grof.
  3. Mix alles tot een gladde pasta.
  4. Snij de champignons in 4.
  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
  6. Snipper de lente-uitjes fijn.
  7. Klop de eieren los.
  8. Kook de rijst in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
bereiding (15 min)
  1. Verhit 2 el. rijstolie in een pan of wok en roerbak de losgeklopte eieren gaar.
  2. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Verhit 1 el. rijstolie in dezelfde pan en roerbak de uienpasta enkele min.
  4. Voeg de champignons en de paprikareepjes toe en roerbak 5 à 6 min.
  5. Voeg de rijst, de eieren en de ketjap manis toe aan de groenten.
  6. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Afwerken met de fijngesnipperde lente-uitjes.
Drankadvies
Wijn: Pinot Gris, ‘Sélection du Sommelier’, A.O.P. Alsace – Wolfberger
Bier: Kasteelbier Tripel, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 425 Kcal Eiwitten: 15,9 gr Vetten: 12,7 gr Koolhydraten: 62,3 gr

Categorieën