Roodbaars met notenboter op bedje van courgette
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 45 min
| 2014.08.27 – Okayfolder. Een geslaagde terugkeer
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 roodbaarsfilet (diepvries of vers)
- 3 courgettes
- 1 kg aardappelen
- 2 dl room
- 2 el boter (kamertemperatuur)
- 3 el cashewnoten
- 2 el mosterd op grootmoeders wijze
- ½ blok visbouillon
- Nootmuskaat, p&z
Bereiding
- Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en lepel er de zaadlijsten uit.
- Snij de courgettes in kleine blokjes van max 0,5 cm
- Hak de cashewnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in en plastic zakje stopt er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng er 1 el zachte boter onder
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Kook de aardappelen 25 min gaar in licht gezouten water.
- Giet af en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat p&z
- Roer er tot slot de mosterd onder
- Schep intussen de courgetteblokjes in een ovenschaal en verkruimel er het blokje visbouillon over. Giet er 1,5 dl room over en leg er de visfilets bovenop.
- Besmeer de vis met de notenboter en kruid met p&z
- Bak 15 á 20 min in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de vis