Biefstuk met sperzieboontjes en een melksausje
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 25 min
| 2008.08.27 – Colruyt inspiratiefolder, handige tips
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 stukken biefstuk
- 300 gr fijne sperzieboontjes
- 300 gr boterbonen
- 1 ui
- 5 dl melk
- 2 el boter
- nootmuskaat, p&z
- 1 el instant sausbinder
Bereiding
- Uitje snipperen
- Breng licht gezouten water aan de kook en laat de sperziebonen en boterbonen 5 a 10 min garen. Giet af en laat de boontjes uitlekken
- Laat in dezelfde kookpan 1 el boter smelten en bak de ui glazig
- Giet de melk over de uitjes, laat opwarmen en bind met de instant sausbinder.
- Voeg de sperzieboontjes en boterboontjes toe en hou warm.
- Kruid naar smaak met de nootmuskaat, p&z
- Laat 1 el boter smelten in een braadpan en bak het vlees 2 min aan elk kant op een hevig vuur.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Verlaag het vuur en laat verder garen naar smaak (saignant of á point)
- Haal het vlees uit de pan en hou warm.
- Doe 1,5 dl water in de braadpan en schraap de braadresten los.
- Bind eventueel met wat instant sausbinder en kruid naar smaak met peper en zout
- Verdeel het vlees over de borden en geef er de boontjes bij met wat saus.
- Lepel de vleessaus over het vlees en serveer het met natuuraardappelen of kroketten
Drankadvies
Wijn: |
Château St. Martin A.C. Côtes du Roussillon |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 388 Kcal | Eiwitten: 55,4 gr | Vetten: 12,3 gr | Koolhydraten: 14,1 gr |