Varkensmignonnettes met spinazie en surimi
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 30 min
| 2008.08.27 – Colruyt inspiratiefolder, Handige tips
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Varkensmignonettes
- 2 el gesneden ui
- 1 kg spinazie met room
- 1 gele paprika
- 800 gr aardappelen
- 150 gr surimi snippers
- ½ klp kalfsfond
- 4 el boter
Bereiding
- Laat de aardappelen 20 min koken in licht gezouten water. Snij in gelijke stukken
- Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes van 1 x 1 cm
- Hou enkele surimi snippers apart als versiering
- Verhit 1 el boter in een braadpan en bak de varkens mignonnettes 2 min aan elk zijde.
- Kruid met peper en zout.
- Verlaag het vuur en laat 8 á 10 min verder garen
- Smelt 2 el boter in een kookpan en bak de uisnippers glazig. Voeg de aardappelstukken toe, kruid met peper en zout naar smaak
- Bak de aardappelstukjes aan alle kanten goudbruin gedurende 5 min
- Smelt 1 el boer in een kookpan en bak de paprikablokjes 3 min. Voeg de diepgevroren spinazie a la crème toe en laat al roerend opwarmen op een zacht vuurtje
- Roer voor het opdienen de surimi snippers eronder.
- Haal het vlees uit de pan, giet er 2 dl water in en schraap de braadresten los .
- Roer er de kalfsfond onder tot het volledig is opgelost. Kruid naar smaak met peper en zout
- Verdeel de mignonnettes over de borden en lepel de saus er rond.
- Serveer met de spinazie en de aardappelen.
- Garneer de spinazie met enkele surimi snippers.
Voedingswaarde
Energie: 545 Kcal | Eiwitten: 47,5 gr | Vetten: 25,3 gr | Koolhydraten: 32 gr |